Skip to main content

Het Nationaal Agentschap European Solidarity Corps zoekt naar een Social Media Talent. Ben jij een communicatieprofessional en weet jij precies hoe je social media inzet om de verschillende doelgroepen van Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport, European Solidarity Corps en Eurodesk Nederland (GO Europe) te bereiken? Lees snel verder!

Ben jij een communicatieprofessional en weet jij precies hoe je social media inzet om de doelgroep te bereiken? Vind je het belangrijk dat jongeren ook buiten het onderwijs kansen krijgen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen en een unieke ervaring op te doen? Dan is het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport en European Solidarity Corps en Eurodesk Nederland (GO Europe) op zoek naar jou!

Binnen het communicatieteam van ons Agentschap is er ruimte voor een creatieve en enthousiaste Social Media Talent (ca. 24 uur per week). Als Social Media Talent zorg jij straks voor de juiste invulling van onze social media strategie en creëer je een nog groter bereik onder zowel jongeren als (jongerenwerk)organisaties.

Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport, European Solidarity Corps en Eurodesk

Als Nationaal Agentschap in Nederland zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van vier initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd, Erasmus+ Sport, het European Solidarity Corps en Eurodesk (GO Europe).

Het European Solidarity Corps en Erasmus+ Jeugd zijn subsidieprogramma’s waarbij jongeren en jongerenwerkers de kans krijgen zich via een unieke (internationale) ervaring te ontwikkelen en iets goed voor een ander te doen. Een voorbeeld van zo’n ervaring is Europees Vrijwilligerswerk of een jongerenuitwisseling. Erasmus+ Sport is een nieuw subsidieprogramma en heeft als doel om de samenwerking met organisaties in de sportsector te bevorderen. GO Europe is onderdeel van het Europese informatienetwerk Eurodesk dat jongeren informeert over hun mogelijkheden om in Europa een internationale ervaring op te doen.

Het Nationaal Agentschap is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Wat wordt jouw rol?

Als Social Media Expert ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van onze social media strategie. Je maakt, plant en publiceert content voor LinkedIn, Instagram en Discord en richt je daarbij op onze belangrijkste doelgroepen: jongeren, jongerenwerkers en (jongerenwerk)organisaties. Voor deze functie is het dus van belang dat je je goed kunt inleven in de verschillende doelgroepen, maar vooral ook weet wat jongeren uit de leeftijdscategorie 18-30 aanspreekt. Daarnaast ga je aan de slag met het maken van een contentplan, en het bedenken van creatieve concepten of campagnes voor verschillende doelgroepen. Je analyseert de resultaten van de verschillende social media, rapporteert hierover aan het communicatieteam. Ook ondersteun je de Communicatie Adviseur bij het evalueren en doorontwikkelen van de social media strategie.

Profiel

  • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Je bent een jong talent op het gebied van social media;
  • Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van sociale media;
  • Je weet hoe je jongeren via social media en Discord kunt bereiken, maar kunt ook switchen naar de leefwereld van organisaties;
  • Je hebt ervaring met audiovisuele contentcreatie;
  • Je hebt ervaring met advertentiebeheer;
  • Je hebt creatieve ideeën en een vlotte schrijfstijl;
  • Je bent nieuwsgierig, proactief en vindt het leuk om te leren en te experimenteren;
  • Je bent flexibel en kunt omgaan met onverwachte gebeurtenissen of last-minute wijzigingen;
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Ervaring met fotobewerking of het maken en editen van video’s is een pré.

Arbeidsvoorwaarden 

Je solliciteert op een functie voor 24 tot 28 uur per week voor de duur van 15 maanden met intentie tot verlenging. Je salaris is afhankelijk van je ervaring en valt conform CAO Sociaal Werk in schaal 7 (per 1 juli 2024 minimaal € 3.026 en maximaal € 4.228 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Maar wacht, er is nog meer te noemen: veel vrijheid in de indeling van je werktijden en werkplek, een prachtig kantoor vol leuke mensen op de Churchilllaan in Utrecht, een individueel keuzebudget (circa 16,5% van je salaris), 26 uur bovenwettelijk verlof (o.b.v. 36 uur), flexibel in te zetten feestdagenverlof, vergoeding voor thuiswerkmiddelen, collectief opleidingsaanbod en een individueel loopbaanbudget. Waar wacht je nog op? 

Informatie en sollicitatie  

Je kunt je sollicitatie tot en met zondag 28 april indienen via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. Informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Miranda Wigmans, Communicatie Adviseur Nationaal Agentschap, via het telefoonnummer 06-25660762. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

En onze sociale media-kanalen:

Terug naar Nieuws

bgie