• 12-14 maart 2020
  • Wenen, Oostenrijk

12-14 maart 2020 | Geen inschrijving meer mogelijk | Conferentie met de focus op het concept van solidariteit in Europa.

Wat is het?

Deze tweedaagse conferentie is de eerste van een serie, die georganiseerd wordt in verschillende landen, waarbij ervaringsdeskundigen worden samengebracht om over het begrip solidariteit na te denken.

Wat leer je?

Het doel van de conferentie is om kritisch na te denken over solidariteit, een overzicht te krijgen van de rol van solidariteit in het jongerenwerk, verschillende perspectieven van solidariteit te laten zien en ervaringen te delen. De doelstellingen van de training zijn:

  • Het bieden van een platform voor discussie rondom de verschillende aspecten en het begrip van solidariteit;
  • Het presenteren van inspiratieverhalen rondom solidariteit in het European Solidarity Corps en daarbuiten;
  • Het bouwen van een ondersteunend netwerk van verschillende stakeholders toegewijd aan solidariteit in Europa.

Voor wie?

Deelnemers worden geselecteerd op interesse in een conceptueel debat rondom solidariteit, de verbinding met het onderwerp en de representatie van zo divers mogelijke sectoren. Naast deelnemers uit het jongerenwerk is er ruimte voor vertegenwoordigers uit o.a. overheidsinstanties, lokale gemeenschappen, sociale ondernemingen, de culturele sector, religieuze instanties en de media.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75 per persoon. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Aanmelden kan tot 20 januari. Op 12 februari hoor je of jij bent geselecteerd.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Terug naar Agenda

Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren