Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is op zoek naar een proactieve en enthousiaste projectondersteuner (32 uur). Houd jij van een administratieve functie binnen een enthousiast, maar hard werkend team? Lees snel verder.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ is in Nederland verantwoordelijk voor twee subsidieprogramma’s van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Aan beide programma’s staat de gedachte aan de basis dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen.

Ter versterking van ons team zoeken wij per 10 januari 2022 een: Projectondersteuner (32 uur per week)

Houd jij van een administratieve functie binnen een enthousiast, maar hard werkend team? Kom dan bij ons meewerken aan het uitvoeren van de Europese subsidieprogramma’s die jongeren de kans bieden andere culturen te leren kennen, hun grenzen te verleggen, hun mening te ontwikkelen en hun stem te laten horen over onderwerpen die ze belangrijk vinden.

Wat ga je doen?

Als Projectondersteuner ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de administratie en correspondentie rondom de subsidieaanvragen. Hierbij komen o.a. de volgende werkzaamheden kijken:

 • het toetsen van compleetheid van subsidieaanvragen;
 • het bewaken van deadlines;
 • het bijhouden van de projectadministratie;
 • het voeren van correspondentie rondom de subsidietrajecten;
 • het verwerken van gegevens in ICT-systemen;
 • het beantwoorden van administratieve vragen van projectaanvragers;
 • het bijhouden van projectdossiers.

Wat vragen we van jou?

Je werkt samen met de andere vier projectondersteuners in een klein en hecht team. Je bent een echte teamplayer, je laat je niet snel gek maken en je wordt blij van een administratieve functie. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • je hebt een mbo/hbo-denk- en werkniveau en ruime ervaring in projectondersteuning of een vergelijkbare functie;
 • je bent goed in het plannen, vooruitdenken en overzicht houden;
 • je kunt snel switchen tussen verschillende werkzaamheden en je kunt goed omgaan met strakke deadlines te werken;
 • je vindt het leuk om je weg te vinden in verschillende IT tools;
 • je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • je bent een expert in projectondersteuning en je krijgt er energie van je deze functie eigen te maken.

Wat kun je verwachten van ons?

Het gaat om een functie van 32 uur per week, voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging. De eerste 2 maanden van het dienstverband bedraagt de omvang 24 uur per week, daarna 32 uur per week.

Het salaris is afhankelijk van opleiding en relevantie werkervaring en bedraagt maximaal € 3.494, - bruto per maand bij een volledig dienstverband van 36 uur (Project assistent/ schaal 7). De dinsdag, woensdag en vrijdag verplichte dagen, overige dag in overleg.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en is gevestigd aan de Churchilllaan 11 in Utrecht. Momenteel werken we vooral vanuit huis. We bieden je hiervoor een vergoeding, zodat jij je thuiswerkplek zo ergonomisch mogelijk kunt inrichten. Zodra de situatie het toelaat, zullen we van start gaan met een hybride vorm van werken.

Het NJi volgt de cao Sociaal Werk. We bieden onder andere een individueel keuzebudget ter hoogte van ruim 18% van je salaris, waarmee je naar eigen behoefte jouw arbeidsvoorwaarden flexibel kunt vormgeven. Behalve wettelijk vakantieverlof hebben we ook feestdagenverlof, in te zetten op voor jou belangrijke (religieuze) feestdagen. Het NJi hecht eraan dat je jezelf gedurende jouw dienstverband blijft ontwikkelen. Daarom wordt volop ingezet op ontwikkeling van de medewerkers door een collectief opleidingsaanbod en een individueel loopbaanbudget.

We streven naar een inclusieve organisatiecultuur. Waar ruimte is voor iedereen, we zien je talent als basis en je diversiteit als kracht. We zijn vooral benieuwd naar je authenticiteit en je aanvulling op het team en de organisatie.

Informatie en sollicitatie

Je kunt je sollicitatie met curriculum vitae uiterlijk 22 oktober indienen via de groene knop onder ‘acties’ op de website www.werkenbijhetnji.nl. Inlichtingen over de inhoud van de functie zijn verkrijgbaar bij Jojanneke de Waal, Hoofd van het Agentschap, via telefoonnummer 030 230 6302.

 • Speeddates (online) zijn gepland in de week van 1 - 5 november
 • De 1e gespreksronde is gepland in de week van 8 - 12 november
 • De 2e gespreksronde is gepland in de week van 15 - 19 november

We geven de voorkeur aan een gesprek op locatie. Vanzelfsprekend nemen we daarbij de nodige richtlijnen voor afstand en hygiëne in acht. Mocht je vanwege klachten of kwetsbaarheid voorkeur hebben voor een digitaal gesprek, dan maken we hier afspraken over.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites: 

Terug naar Nieuws

bgie