Voor jongeren

Via het European Solidarity Corps kun je vrijwilligerswerk doen, een solidariteitsproject starten, een werkervaringsplek kiezen of gaan werken in een ander land binnen Europa. Je hebt de keuze uit verschillende soorten projecten. Maar een ding hebben ze gemeen: Ze zijn gericht op solidariteit. Als je meedoet aan zo’n project help je dus andere mensen of de samenleving.

Voor wie?

Je kunt je aanmelden voor het European Solidarity Corps als je tussen de 17 en 30 jaar oud bent. Je kunt pas vanaf je 18e ook daadwerkelijk aan de slag. Om deel te kunnen nemen, moet je akkoord gaan met de missie en beginselen van het European Solidarity Corps. De missie is het opbouwen van een meer inclusieve samenleving: een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wil jij dus andere mensen helpen en maatschappelijke problemen aanpakken? Dan zit je goed. 

Waarom deelnemen?

  • Je draagt een steentje bij aan een leukere wereld
  • Je maakt nieuwe vrienden
  • Je leert een compleet andere cultuur kennen
  • Je leert misschien wel een nieuwe taal
  • Je leert veel over jezelf
  • Je doet werkervaring op in het buitenland
  • Als je een tijdje niet zoveel gedaan hebt is dit jouw kans om weer actief te worden en aan de slag te gaan

Kortom: het European Solidarity Corps biedt je de kans om zinvol werk te doen en tegelijk je kansen op een baan of vervolgstudie te vergroten.

Wat voor soort projecten?

Je kunt via het European Solidarity Corps drie dingen doen: Europese Vrijwilligersprojecten, Werkervaringsplekken en Banen of Solidariteitsprojecten. 

Hoe werkt het aanmelden?

Check bovenstaande video!

Meer weten?

De Europese Commissie heeft alle vragen rondom het European Solidarity Corps op een rijtje gezet. Lees ze hier!

FAQ's