Als je meedoet met een project via het European Solidarity Corps ontvang je na afloop een certificaat en een Youthpass. Die kunnen mooi van pas komen om bijvoorbeeld aan jouw toekomstige werkgevers te laten zien en op je cv te zetten.

Certificaat van deelname

Om aan te tonen dat jij gewerkt hebt in een ander land krijg je een certificaat. Dit is jouw bewijs van deelname aan het European Solidarity Corps en kan van pas komen als je bijvoorbeeld gaat solliciteren en een werkgever vraagt wat je in je periode in het buitenland gedaan hebt. 

Youthpass

De Youthpass wordt gebruikt om dat wat je geleerd hebt tijdens je project vast te leggen en te erkennen. Je omschrijft in de Youthpass wat je hebt gedaan in je project en welke vaardigheden je hebt ontwikkeld. Zo zie je op welke vlakken je gegroeid bent tijdens jouw project.  Je vult de Youthpass samen met de organisatie waar je je project gedaan hebt in. Ook de Youthpass kan van pas komen bij jouw (toekomstige) sollicitaties, omdat werkgevers kunnen zien welke vaardigheden jij hebt. Je krijgt de Youthpass via jouw werkgever.

bgie