Tijdens een Europese Werkervaringsplek of Baan gaat een jongere betaald aan de slag in een project bij een organisatie in een ander land uit de Europese Unie. Een buitenlandse jongere kan zo dus in Nederland werken of een Nederlandse jongere in het buitenland. Op die manier kan de jongere werkervaring opdoen in het buitenland, zich verder ontwikkelen en uiteindelijk makkelijker werk in het thuisland krijgen. Jouw organisatie krijgt subsidie om een jongere te laten werken in een project. Hoe dat werkt lees je hier.

Let op: deze subsidielijn vervalt in de programmaperiode 2021-2027.

Het is dus niet meer mogelijk hier subsidie voor aan te vragen.

Wat betekent het aanbieden van een Europese Werkervaringsplek of Baan voor jouw organisatie?

Van jongerenwerk tot milieubescherming en van kleine stichting tot grote organisatie: alle maatschappelijke organisaties uit alle sectoren kunnen jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit heel Europa een plek geven. Solidariteit en betrokkenheid spelen een belangrijke rol op de werkplek. Deze interculturele uitwisseling biedt jouw organisatie:

  • Ontwikkeling op sociaal, cultureel en taalgebied;
  • Een meer divers team;
  • Innovatie in projecten;
  • De kans om met financiële ondersteuning voor extra mankracht waardevolle projecten op te pakken waar weinig geld voor is, maar die wel heel belangrijk zijn voor de maatschappij;
  • Meer capaciteit om op internationaal niveau te werken;
  • Meer dynamiek binnen de organisatie.

Wat regelt jouw organisatie voor een jongere met een Europese werkervaringsplek of baan? 

Jouw organisatie werkt de deelnemer in, regelt een contract, betaalt een vergoeding of salaris en is verantwoordelijk voor het projectmanagement. 

Een jongere tussen de 18 en 30 jaar kan voor 2 tot 6 maanden op een werkervaringsplek aan de slag. Een baan kan tussen de 3 en 12 maanden duren. 

Zo werkt het

Meer informatie nodig?

Hulp nodig of vragen?

Bereik ons via 030 2306 344 of mail naar esc@nji.nl.

Meer contactgegevens
Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren