• Soest
  • Deadline: 10 maart

26 en 27 maart 2020 | Geef je op voor 10 maart | Een training voor mentoren binnen het Europees Vrijwilligerswerk.

Tijdens een Europees Vrijwilligerswerk-project is er - naast het actief bijdragen aan passende activiteiten binnen de gastorganisatie - veel aandacht voor de leerervaring van de jongeren. Een groot deel van de On Arrival- en de Midterm-trainingen van de vrijwilligers is hierop gericht. Mentoren spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van de jongeren tijdens dit leerproces. Vandaar dat het Agentschap zowel tijdens de accreditatie als bij de beoordeling van het projectvoorstel aandacht heeft voor de manier waarop de vrijwilligers tijdens hun vrijwilligersperiode worden begeleid.

Om nieuwe mentoren en mentoren in startende organisaties op weg te helpen, organiseert het Agentschap in het voorjaar van 2020 wederom een mentortraining.

De training vindt plaats in Soest en start rond lunchtijd op 26 maart en eindigt na de lunch op 27 maart. Tijdens de training komen onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor mentoren, zoals "Hoe ziet een jaar als Europees vrijwilliger eruit?" en "Hoe ga je om met bepaalde situaties tijdens het vrijwilligerswerk?". Naast de echt op de begeleiding van de jongeren gerichte onderwerpen wordt er ook aandacht besteed aan zaken als intercultureel leren en de doelstellingen van het programma van het European Solidarity Corps.

De training is verplicht voor alle mentoren van organisaties die voor het eerst een Quality Label hebben ontvangen in 2019 en 2020. Daarnaast adviseren wij ook nieuwe mentoren van projecten die al langer Europese vrijwilligers ontvangen om deel te nemen.

In totaal is er plek voor 20 deelnemers, verblijf in tweepersoonskamers.

Meld je aan bij Ankie Knippenbergh via a.knippenbergh@nji.nl of via erasmusplus@nji.nl

Terug naar Agenda

Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren