• 12 - 18 oktober
  • Letland
  • Deadline: 23 augustus

12 - 18 oktober 2020 | Geef je op voor 23 augustus | Een training rondom het betrekken van NEET-jongeren in de lokale gemeenschap.

Wat?

Werk je aan sociale inclusie of ben je inclusief? Wat is het verschil? En wie heeft de verantwoordelijkheid om NEET-jongeren te betrekken bij de lokale samenleving? NEET-jongeren worden geïdentificeerd met wat ze níet zijn: niet in opleiding, werk of training. Er zal een hoopvolle benadering worden gebruikt om praktische strategieën te ontwikkelen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers, vrijwilligers en werknemers in het jongerenveld, die op lokaal niveau actief zijn en werken met jongeren in hun gemeenschap, interesse hebben in het werken met bijvoorbeeld jongeren zonder opleiding en zich willen inzetten om NEET-jongeren in hun omgeving te betrekken bij de lokale gemeenschap.

Wat leer je?

De doelen van de training:

  1. Het vinden van een gemeenschappelijke basis van NEET-jongeren in verschillende realiteiten;
  2. Bewustmaking van de rol van de jongerenwerker bij het betrekken van NEET-jongeren bij lokale gemeenschappen;
  3. Het verkennen van een hoopvolle toekomstbenadering voor het ondersteunen van de integratie van NEET-jongeren;
  4. Praktische strategieën ontwikkelen om NEET-jongeren te betrekken bij de lokale gemeenschap;
  5. Een netwerk opbouwen onder de deelnemers om verdere mogelijkheden tot samenwerking binnen de programma's Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps te ontdekken.

Praktische informatie

De training vindt plaats van 12 t/m 18 oktober 2020 in Letland. De eigen bijdrage is € 75. De reiskosten en kosten voor het programma, accommodatie en maaltijden worden vergoed door het programma Erasmus+ Jeugd.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 23 augustus 2020 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 17 augustus hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mireille Unger via  m.unger@nji.nl of telefonisch via 030-2306580.

Terug naar Agenda

Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren