20 maart 2020. Het coronavirus overheerst al dagen het nationale en internationale nieuws. Ongetwijfeld heb jij ook vragen die betrekking hebben op lopende projecten of projecten die binnenkort van start gaan en door het Nederlandse Agentschap zijn toegekend.

Het European Solidarity Corps hanteert het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij het beantwoorden van de vraag of een geplande activiteit uitgesteld, geannuleerd of onderbroken moet worden. Check daarvoor de website van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders vanaf nu om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk.

  • Voor alle landen geldt vanaf nu minimaal de kleurcode oranje: alleen noodzakelijke reizen. Bij bestemmingen in rode en oranje gebieden is er altijd sprake van overmacht (force majeure).
  • Voor elke geplande reis voor een project van European Solidarity Corps die uitgesteld, geannuleerd of onderbroken moet worden, is zodoende vanaf nu sprake van overmacht (force majeure).
  • Uitgangspunt bij het toepassen van een ‘force majeure’ is dat de kosten van eventuele wijzigingen moeten passen binnen het toegekende bedrag zoals staat vermeld in de Grant Agreement.

Let op: het is van belang vooraf contact met ons te zoeken bij het uitstellen, annuleren of onderbreken van een project. Wij hebben alle projectcoördinatoren European Soldarity Corps een extra nieuwsbrief over het coronavirus gestuurd. Daarin wordt aangegeven welke procedure kan worden gevolgd bij het aanvragen van een force majeure.

Voor projectcoördinatoren die vragen hebben over het toepassen van de ‘force majeure’ op projecten: neem contact op via esc@nji.nl of 030 2306 344. 

Ben je deelnemer aan het programma en heb je vragen? Neem dan contact op met de projectverantwoordelijke bij de zendende organisatie. Voor informatie en ondersteuning kan je ook terecht bij de Nederlandse ambassade en/of het Nederlandse consulaat in het land waar je verblijft.

Let op: doordat omstandigheden in Europa snel veranderen kan ook dit advies worden bijgesteld. Check daarom regelmatig onze website.

Deadlines subsidieaanvragen verlengd in verband met coronavirus
Vanwege het coronavirus heeft de Europese Commissie meerdere deadlines voor het indienen van subsidieaanvragen voor European Solidarity Corps verlengd. 

 

Tóch een aanvraag indienen in Ronde 2

De deadline voor Ronde 2 komt eraan. Drie redenen waarom dit ondanks de situatie ten gevolge van corona wellicht een goed moment is om een aanvraag te doen.

Lees hier
Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren