Om jongeren te ondersteunen bij hun subsidieaanvraag voor een Solidariteitsproject heeft jouw organisatie geen Quality Label nodig. Wel moet je jouw organisatie registreren met een EU-login en PI-code.

Zo registreer je jouw organisatie:

 1. Maak een account aan in EU Login.
  Tip: sla de inlogpagina op in je favorieten. Klik op "Create an account" en vul je gegevens in. Klik op de knop "Create an account". Je ontvangt een e-mail met een link. Geen e-mail ontvangen? Check ook je spam- of junkmail. Klik op de link in de e-mail of kopieer de link en plak hem in de zoekbalk van je browser. Geef een wachtwoord in. Je EU-loginaccount is nu geactiveerd en je bent geregistreerd. 

 2. Maak een OID-code aan
  Ga naar de Europese Participant Portal en log in met je EU Login. Klik hier om te lezen hoe je vervolgens een OID-code aanmaakt.

 3. Upload de volgende gegevens bij ‘My organisations’ in het ORS:
  formulier juridische entiteit;
  formulier financiële identificatiegegevens (met bij voorkeur een kopie bankafschrift);
  - recent (maximaal één jaar oud) uittreksel van de Kamer van Koophandel en identiteitsbewijzen van alle (minimaal vijf) deelnemers, woonachtig in Nederland;

  Kom je er niet helemaal uit? Lees dan de handleiding voor het ORS. ​​​​​

 4. Je EU-loginaccount is nu geactiveerd en je bent geregistreerd. Ga verder naar ‘Open Calls –ESC31 Solidarity Projects'.

Let op dat de subsidieaanvraag van de jongeren vóór een van de deadlines in het jaar verstuurd wordt.

Deadlines 2021

De deadlines voor het indienen van jouw subsidieaanvraag in 2021 zijn: 

 • 5 oktober 2021, om 12:00.* 

* Voor deze deadline geldt dat voor Europees Vrijwilligerswerk alleen organisaties een aanvraag kunnen doen, die dat nog niet hebben gedaan tijdens ronde 1 van 2021. Dit is niet van toepassing op Solidariteitsprojecten.

Beschikbare subsidie voor 2020

In 2020 heeft het Nationale Agentschap in totaal per subsidiemogelijkheid de volgende bedragen beschikbaar voor subsidie: 

 • Europese Vrijwilligersprojecten: € 2.778.957,-
 • Europese Werkervaringsplekken en Banen: € 288.289,-
 • Solidariteitsprojecten: € 315.836,-
   
Meer informatie
bgie