Als financier van je project mogen we wat van je verwachten. Tegelijkertijd willen we je ook graag ondersteunen. We doen dat met de Mobility Tool+. De Mobility Tool+ is de verplichte tool voor de administratie van een project van het European Solidarity Corps. Hierin zet je de belangrijkste gegevens en bewaak je de voortgang van je project. Deze informatie dient als basis voor de tussen- en eindrapportage én de financiële beoordeling.

Wat is de Mobility Tool+ (MT+)?

In de Mobility Tool+:

  • houd je tijdens het project de belangrijkste gegevens bij;
  • bewaak je de voortgang van het project;
  • monitor je het budget. 

De gegevens in de tool gebruik je voor de tussen- en eindrapportage. Daarnaast zijn ze van belang voor de financiële beoordeling. Het gebruik van MT+ is voor alle projecten van het European Solidarity Corps verplicht. Je kunt ermee aan de slag zodra je de subsidieovereenkomst hebt ontvangen. 

Wie heeft toegang?

In eerste plaats krijgt de projectcoördinator toegang tot MT+. Hij of zij kan ook andere personen toegangsrechten geven. Het is handig wanneer er per organisatie minstens twee mensen zijn die de projectadministratie kunnen bijhouden in MT+. Op afstand kan iemand van het team van het Nationaal Agentschap van het European Solidarity Corps meekijken.

Hoe werkt het?

MT+ is een projectmanagementtool. Het kan tijd kosten om aan de werkwijze te wennen. Ter ondersteuning zijn er verschillende instructievideo’s en handleidingen. Bekijk en volg deze vóórdat je gaat werken met MT+. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

bgie