De 'Appeltjes van Oranje' zijn succesvolle sociale initiatieven vóór jongeren, dóór jongeren met maar één doel: kansengelijkheid voor álle jongeren. Het Nationaal Agentschap ziet dergelijke projecten vaak voorbijkomen, bijvoorbeeld via Solidariteitsprojecten. Nomineer jouw project dus snel voor een Appeltje van Oranje!

Kansengelijkheid voor iedere jongere

Het is niet vanzelfsprekend dat alle jonge mensen dezelfde kansen krijgen. De kloof tussen jongeren met veel kansen en jongeren met minder kansen is door de coronacrisis vergroot. Door het wegvallen van stabiele factoren zoals onderwijs, werk en sociale contacten komen jongeren die minder kansen hebben in de knel. Terwijl iedereen dezelfde kansen moet krijgen om mee te kunnen doen, mee te denken en mee te beslissen in onze maatschappij. 

Het Oranje Fonds gaat daarom op zoek naar bijzondere projecten, die jongeren inzetten om leeftijdsgenoten verder te helpen. Voorbeelden hiervan zijn een maatjesproject dat jongeren aan elkaar koppelt of een project dat met hulp van jonge vrijwilligers steun biedt aan LHBTIQ+-jongeren. Ook binnen het European Solidarity Corps zijn veel projecten te vinden die strijden tegen kansenongelijkheid. Wil jij een organisatie tippen of een organisatie direct opgeven als kanshebber? Dat kan tot 30 september via deze website.

Hoe meld je jouw project aan?

Van 23 augustus tot 30 september 2021 kunnen organisaties uit Nederland en de Cariben hun projecten aanmelden om kans te maken op een Appeltje van Oranje via deze website.

Ken jij een project dat zich sterk maakt voor gelijke kansen onder jongeren en je wilt tippen voor deze prijs? Doe dat dan hier, zodat het Oranjefonds contact met hen kan opnemen.

Wat kun je winnen?

Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een bedrag van €25.000,=.

Een Appeltje van Oranje is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Tijdens dit lustrumjaar wordt de prijs uitgereikt door Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde.

Meer informatie? Kijk dan op de website van het Oranje Fonds

Terug naar Nieuws

bgie