Skip to main content

Sinds 2021 is het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer van het European Solidarity Corps, wat gevolgen kan hebben voor het al dan niet aan moeten vragen van een visum. Controleer dit goed voor vertrek! En vraag sowieso een Certificate of Sponsorship aan.

Visum

Nu het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, zijn de visumregels gewijzigd voor wie voor langere tijd in het land wil studeren, wonen of vrijwilligerswerk doen. Ga er dus vanuit dat je een visum nodig hebt! Ga je bijvoorbeeld voor langer dan zes maanden in Engeland vrijwilligerswerk doen, is de kans groot dat dit het geval is.

Bekijk de officiële site van de overheid van het Verenigd Koninkrijk voor actuele informatie over het wel of niet nodig hebben van een visum. Voor meer informatie en vragen hierover kan je ook terecht bij je zendorganisatie.

Certificate of Sponsorship (CoS)

Naast een eventueel visum, moet je sowieso beschikken over een zogenaamd Certificate of Sponsorship. Deze dien je aan te vragen vóór het eventueel aanvragen van je visum. Houd er rekening mee dat het ongeveer drie weken duurt om het CoS te ontvangen van buiten het Verenigd Koninkrijk.

Op de website van het Nationaal Agentschap van het VK vind je meer informatie en het aanvragen van het certificaat.

Terug naar Nieuws

bgie