Als het Kwaliteitslabel voor je organisatie binnen is, kun je je subsidieaanvraag voor een Europees Vrijwilligersproject indienen.

Zo dien je je projectaanvraag in: 

 1. Ga naar het online aanvraagformulier en kies bij 'Open Calls' de juiste subsidiemogelijkheid. 
 2. De Europese Commissie zet het aanvraagformulier online voor de deadline van het European Solidarity Corps. Vul het aanvraagformulier in:
  -Volg het formulier van boven naar beneden. Het verandert namelijk op basis van wat je aanvinkt;
  -Bij het invullen van je PI-code verschijnen je organisatiegegevens automatisch. Blijft het veld ‘Type of organisation’ leeg? Dan heb je in de Participant Portal niet alle gegevens ingevuld;
  -Voor het berekenen van subsidie voor je reiskosten gebruik je de officiële kilometerberekening van de Europese Commissie. In het formulier vul je het aantal kilometers voor een enkele reis in, maar het subsidiebedrag is voor de heen- en terugreis;
  -Weet je bij sommige onderdelen niet wat je moet invullen? Zoek het op in de handleiding voor het aanvraagformulier.
   
 3. Voeg de bijlages toe aan het aanvraagformulier:
  -Declaration of honour: de declaration of honour is onderdeel van het online aanvraagformulier. Download deze, print het uit, onderteken het en scan het in. Deze scan voeg je toe als bijlage.
  -Activiteitenprogramma (overzicht van je projectactiviteiten)

  Je kunt maximaal vijf bijlages toevoegen. 
   
 4. Verstuur je aanvraag online en vóór de deadline. Je verstuurt je aanvraag met de knop ‘Submit’. De bijlages worden automatisch meegestuurd. Het is niet de bedoeling om je formulier ook per e-mail of post te versturen. Aanvragen die we op die manier ontvangen, nemen we niet in behandeling. Let op: de deadline is altijd om 12.00 uur ’s middags!

Na ongeveer acht weken hoor je of je subsidie is toegekend of afgewezen. Er zijn drie deadlines in het jaar. 

Let op! Als organiserende instantie dien je de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. Voor projecten in het buitenland adviseren wij om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen. Check daarom voorafgaand het indienen van je projectaanvraag het reisadvies via de website van de Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd.

 

Beschikbare subsidie voor 2020

In 2020 heeft het Nationale Agentschap in totaal per subsidiemogelijkheid de volgende bedragen beschikbaar voor subsidie: 

 • Europese Vrijwilligersprojecten: € 2.778.957,-
 • Europese Werkervaringsplekken en Banen: € 288.289,-
 • Solidariteitsprojecten: € 315.836,-
   
Meer informatie

Deadlines 2021

In 2021 gaat de nieuwe programmaperiode (tot 2027) van start. Zodra de deadlines voor nieuwe subsidieaanvragen bekend zijn, dan vind je ze op deze plek.

Feedback op jouw conceptaanvraag

Ben je een nieuwe organisatie die subsidie aanvraagt binnen het European Solidarity Corps? Dan helpen we je graag met je aanvraag.

Wil je inhoudelijk feedback? Mail ons je conceptaanvraag als pdf-document (dus dien deze niet online in!) met je activiteitenprogramma. Dit kan tot uiterlijk drie weken voor de deadline.

 

Cookies:

Deze website maakt gebruik van cookies:

Accepteren Weigeren